Skip to content
Home » YrityslainaT

YrityslainaT

Paras yrityslaina

Yrityslainat tukemaan tai laajentamaan firman toimintaa

Yrityslainat tulevat kyseeseen, kun haaveissa on perustaa oma yritys tai laajentaa firman toimintaa seuraavalla asteelle. Tässä artikkelissa kerromme hieman yrityslainoista, sekä tietysti listaamme parhaat paikat, josta sellaista kannattaa hakea. Onneksi niihinkin on useita eri vaihtoehtoja, jolloin pääset valitsemaan itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Katso myös etusivumme vertailu ja löydä pikalaina, jota voit hyödyntää miten haluat.

Yrityslaina laskurit

Seuraavat yritykset ovat suosittelemiamme pankkeja, joista yrityslainaa voi hakea. Nämä pankit ovat todetusti saaneet sekä meiltä, että lukuisilta asiakkailta erinomaiset arvosanat asiakassuhteiden hoitamisesta. Se, jos mikä on ensisijaisen tärkeää.

Ferratum Businesslaina on osa suuren Ferratum pankin lainapalveluita. Businesslaina on tarkoitettu yrityksille, joilla jo on toimintaa. Eli se on loistava vaihtoehto silloin, jos tarkoituksena on esimerkiksi laajentaa. Yrityksen on täytynyt olla toiminnassa vähintään 6 kuukautta ja sillä tulee olla vähintään 75 000 liikevaihto tuolta ajalta. Tämän lisäksi yrityksen on oltava kokonaan Suomessa, suomalaisella pankkitilillä varustettuna ja johdon on oltava fyysisesti täällä. Lainaa voi hakea 2000 ja 250 000 euron väliltä. Lainaa voivat hakea niin osakeyhtiöt kuin jopa toiminimetkin.

  • Ferrratum business laskuri

Fellow Finance, jossa rahoittajina toimivat itseasiassa sijoittajat tai vaikkapa yksityishenkilöt, myöntää myös yrityslainoja. Tämä sopii erinomaisesti isompiin investointeihin, sillä lainaa voi hakea jopa miljoona euroa.

  • Fellow Finance laskuri

Fin yritysrahoitus, jonka nimestäkin jo käy ilmi, että kyseessä on suomalainen yrityksiä rahoittava palvelu. Näillä lainoilla ei kuitenkaan suuria laajennuksia tehdä, saati aloiteta maanrakennusyrityksiä, sillä lainaa myönnetään vain 2000 eurosta 10 000 euroon.  Tällainen laina sopiikin mainiosti esimerkiksi pienyrittäjälle ja ns. läppäriyrittäjälle. Erityisesti aloittelevalle sellaiselle. Tuolla summalla saa nimittäin itselleen maksettua palkat jopa puoleksi vuodeksi ja voikin keskittyä täysin yrittämiseen. Maksuaikaa lainoille saa 6kk ja 24kk väliltä. Eli kannattaa jo olla jollain tapaa jalka oven väliin busineksissa, eli jonkinlainen tuntuma siitä, että tuottoa on tulossa. Liian kauaa tämän lainan maksamista ei nimittäin voi odotella.

Palvelun taustalla on Fin Yritysrahoitus Oy. Se on perustettu vuonna 2014 eli on suhteellisen nuori jopa nettilainaosastolla. Palvelusta ei ole kuitenkaan tullut negatiivista palautetta, joten kyseessä on täysin luotettava yritys ja sieltä voi hyvillä mielin hakea lainaa aloittelevaan yritykseen. Ainoa miinus on tuo lainojen alhainen katto, joilla ei kyllä valitettavasti kovin korkeita sijoituksia tehdä. Jos lainatarpeesi on paljon suurempi, kannattaa katse suunnata listan muihin pankkeihin, joista lainaa voi saada jopa miljoona euroa. Fin Yritysrahoitus saattaa joissain tapauksissa pyytää myös tulotiedot viimeiseltä 6 kuukaudelta, joten siihen kannattaa varautua, että lainaa ei välttämättä heru yrittäjälle, joka on ollut esimerkiksi pitkään työttömänä ennen toiminnan aloittamista. Pienlainoilla on erittäin inhimilliset korot, sillä alle 3000 euron lainoilla korkoprosentti on 9.9 ja tätä suuremmilla se on 14.9 Ei lainkaan huono.

  • Siirry Fin Yritysrahoitus laskuriin

Qred yrityslaina on listamme viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin. Mikäli yrityksesi on aiemmin tarkkaillut erilaisia lainamahdollisuuksia, olet todennäköisesti kuullut tästä vaihtoehdosta. Se markkinoi palveluitaan ahkerasti ja on myös saavuttanut nopeasti suosion yrittäjien keskuudessa. Mutta mistä suosio johtuu? Johtuuko se vain ahkerasta mainonnasta? Palveluhan toimii sekä Suomessa, että Ruotsissa, jossa sen pääkonttori sijaitseekin Tukholmassa. Myös heidän yrityksensä on suhteellisen tuore, sillä se on perustettu vasta vuonna 2014. Tästä huolimatta se on myöntänyt jo tuhansia lainoja ja tehnyt monet yrittäjät tyytyväiseksi. Qredin toiminta perustuu siihen, että se haluaa olla helppo ja mutkaton vaihtoehto yrityksille lainojen hakemiseen. Yrityksen perustaja oli itse kyllästynyt yrityslainojen hakemisen vaikeuteen ja saikin lopulta idean perustaa Qredin. Lainasummat eivät ole aivan sieltä suurimmasta päästä, mutta ei sieltä pienimmästäkään. Lainaa voi hakea 1000 euron ja 25 000 euron väliltä. Yksityisyrittäjä voikin ns. ostaa omaa aikansaa jopa vuodeksi tai pidemmäksikin aikaa.

Uudet asiakkaat eivät kuitenkaan pääse kovin helpolla ja hitaalla maksuajalla, sillä lainat on maksettava takaisin viimeistään kuudessa kuukaudessa. Jos olet palaava asiakas, silloin saat käyttää pidemmän aikaa lainasi takaisin maksamiseen. Lainoille ei tule avausmaksuja eikä esimerkiksi tilinhoitomaksuja. Korotkin toimivat hieman eri tavalla. Ne nimittäin määrittyvät yrityksen liikevaihdon mukaan. Suoraan kaupparekisteristä ei kannata lähteä lainaa hakemaan, vaan toimintaa on oltava takana vähintään 3 kuukautta. Lainaa eivät voi hakea yksityishenkilöt, mutta kaikki yritysmuodot käyvät. Myös toiminimet.

Lainan kuukausikulut ovat alhaisimmillaan vain 1.75%, eli voidaan puhua todella alhaisista koroista, vaikka tuota termiä Qred ei itse halua käyttää vaan se puhuu nimenomaan kuluista. Se nimittäin mainostaa olevansa täysin koroton eikä sillä ole piilokuluja toiminnassaan. Myös yrityksen mainostama mutkattomuus näkyy toiminnassa ja siitä onkin annettava erityispisteet palvelulle. Tämä on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen palvelu, mikäli olet keskikokoisen lainan tarpeessa ja kaipaat itsellesi mutkatonta palvelua selkeillä ehdoilla, ilman epämääräisiä piilokuluja loppulaskussa.

  • Qred yrityslaina laskuri

Milloin kannattaa hakea yrityslainaa

Mutta, milloin on paras aika hakea itselleen yrityslaina? Koska kyseessä on laina, ei sitä kannata ihan suin päin hakea, sillä takaisin se on maksettava. Mikäli lainaa on hakenut yrityksen taloudellisen tilanteen kannalta väärään aikaa, siinä voi pahimmillaan käydä niin, että koko firman talous kaatuu.

Yrityslainaa ajatellen kannattaa pitää mielessä yksi nyrkkisääntö: Lainaa kannattaa hakea vain investointeihin.

Lainan hakeminen investointeihin tarkoittaa sitä, että raha aiotaan käyttää johonkin, mistä sen oletetaan tuovan yritykselle lisätuottoa. Vaikeus tulee tietenkin siitä, että ei ole olemassa mitään varmaa tuottoa, joten lainan ottaminen on aina riski. Ei voi ikinä tietää, onko lainan ottaminen lopulta hyvä vaihtoehto vai ei. Jokainen yrittäjähän sen tosin tietää – yrittäminen on riskipeliä.

Mikäli kuitenkin mietit, millaiset hetket ovat lainaa vaativia, niin tässä joitain esimerkkejä:

  • Yrityksen perustaminen hyvällä idealla. Mikäli tiedät, tai olet vähintään erittäin varma siitä, että oma yritysideasi on todella hyvä, mutta et pääse käyntiin ilman, että saat pääomaa. Tuo pääoma voi olla esimerkiksi laitteistojen hankintaan tai oman palkkasi maksamiseen. Riippuen toimialasta, on käyntiin pääsemiseksi vaadittava summa vaihteleva. Jos kyseessä on täysin aineeton yritys, joka ei tarvitse fyysisiä laitteita, päästään käyntiinkin paljon pienemmällä summalla. Jos kyseessä on esimerkiksi maanrakennusyritys, vaatii alkuun pääseminen helposti useiden miljoonien investoinnin.
  • Voi olla, että yrityksesi on jo vakaalla pohjalla ja haaveilet uusien vesien haltuun ottamisesta yrityksellesi. Sinulla on esimerkiksi kauppa ja haluaisit avata toisen kaupan. Se saattaa vaatia enemmän valuuttaa kuin sinulla käteisvarannoissa sillä hetkellä on. Vaikka käteistä olisikin sen verran, ei välttämättä ole viisasta sijoittaa koko varantoa uuteen sijoituskohteeseen kerralla, sillä maksukohteita voi tulla muitakin. Lainojen etuhan tuleekin siitä, että sitä ei tarvitse maksaa kerralla takaisin.
  • Henkilöstön palkka. Yrityksesi käteisvarat ovat mahdollisesti tiukassa, sillä toimeksiantajan maksama korvaus on tulossa vasta, kun jokin tietty työaste on saavutettu. Kun tuo summa saapuu yrityksesi tilille, on rahahuolet pitkäksi aikaa unohdettu. Henkilöstösi ei voi kuitenkaan olla ilman palkkaa, vaan se tarvitsee rahaa selvitäkseen kuukausittain. Tällöin lainanotto on erittäin hyvä idea, sillä muuten ei edes työt tule tehdyksi. Lainan voi myös maksaa kerralla takaisin, kun työn tilaaja maksaa sinulle.

Milloin yrityslainaa saa?

Tähän tietenkään ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä se on aina tapauskohtaista ja lopputuloksen saa tietää vain hakemalla lainaa. Mutta, lainoja voi saada myös erilaisin ehdoin.

Jos lainaa haetaan osakeyhtiölle, siitä ei periaatteessa ole kukaan vastuussa, eli mikäli käy niin huonosti, että yritys menee konkurssiin, myös lainoittajat menettävät rahansa. Tässä tapauksessa lainoittaja katsoo yleensä sitä, että mitkä ovat yrityksen menestysmahdollisuuden, ennen kuin se myöntää rahaa.

Jos sinulla on erittäin hyvä idea ja todella hyvät eväät menestymiseen sen kanssa, on hyvin mahdollista, että lainanmyöntäjä on myös samaa mieltä. Onkin tärkeää, että idean lisäksi mietit tarkkaan, että kuinka sen idean avulla tehdään rahaa, jotta siitä mitään ymmärtämätön ihminenkin ymmärtää sen. Pankki tuskin tietää omasta alastasi mitään. Sitä kiinnostaa vain saada omasi takaisin korkojen kera.

On myös mahdollista saada lainaa henkilökohtaisella takauksella, jolloin liikeidealla ei välttämättä ole niin paljon merkitystä, sillä pankki tietää, että konkurssin sattuessa se karhuaa lainaa siinä tapauksessa takaajalta. Senhän tietää, että ei lainaa silloin haetakaan kovin heppoisin eväin, sillä pelissä on todennäköisesti yrityksen omistajan luottotiedot.

Yleensäkin, oli kyseessä mikä tahansa yrityslaina, kannattaa vaatia selkeä dokumentti, josta käy ilmi ideasi ja liiketoimintasuunnitelma idean käytäntöönpanosta. Näin ollen lainaaja saa selkeämmän kuvan siitä, mihin sen rahat menevät ja mitkä ovat sen edellytykset saada saatavansa takaisin.

Yrityslainan edut

Yrityslainojen etu tulee tietysti siitä, että niiden avulla syntyy yrityksiä, ne laajenevat ja saavat apua heikkoina hetkinä. Ilman lainoja monen yrityksen taru loppuisi paljon aiemmin kuin niille soisi.

Yrityslainat ovat yrittämisen mahdollistama voima.

Yrityslainan haitat

Joissain tapauksissa on tietysti mahdollista, että lainoja haetaan turhan heppoisesti ja lopulta koko toiminta menee pelkkien lainojen maksamiseen. Lainojen saanti on kuitenkin suhteellisen helppoa, joten näin voi helposti käydä. Kyseessä ei tietenkään ole kovinkaan yleinen ongelma ja yleisesti yrittäjät ovatkin erittäin tarkkoja rahasta. Muita haittoja näistä on vaikea löytää.

Yrityslainan ja henkilölainan ero

Yrityslainan ja henkilölainen ero tulee siinä, että lainaa haetaan yritykselle ja sille kuuluvin menoihin. Lainaajasta riippuen, yrityslainassa ei välttämättä ole henkilötakaajia, eli mikäli käy niin, että yritys menee konkurssiin, eivät omistajat vastaa veloista henkilökohtaisesti. Mikäli henkilötakaaja on, vastaa takaaja veloista henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Eli riippuen täysin lainasta ja sen ehdoista, riippuvat myös lainojen ehdot. Jos lainaa haetaan yritykselle, ei niitä varoja voi missään tapauksessa käyttää omiin henkilökohtaisiin menoihin, kuten lomamatkoihin yms. Kannattaakin siis pitää selkeä ero henkilökohtaisten varojen ja yritysvarojen välillä.

Henkilökohtaiset lainat onkin usein tarkoitettu lähinnä arjesta selviytymiseen tai elintason parantamiseen ja siihen eivät sillä hetkellä käteisvarat riitä. Yrityslainat sen sijaan on tarkoitettu sijoitettavaksi niin, että sen avulla tehdään voittoa yritykselle.

Älä koskaan pelaa velaksi. Jätä nettikasinot äläkä pelaa velaksi. Kasinot voivat aiheuttaa peliriippuvuutta. Älä lankea niihin.

Yrityslainat Yhteenveto

Yrityslainat sopivat erinomaisesti silloin, kun yrityksellä on halu investoida tai sillä on äkillinen rahantarve, jonka se kuitenkin pystyy paikkaamaan nopeasti. Lainoja ei missään tapauksessa kannattaa ottaa liian heppoisesti, sillä äkkiä käy niin, että koko yrityksen talous kaatuu. Lainojen lopulliset korot riippuvat täysin siitä, millainen lainasumma sekä maksuaika valitaan. Vaikka yrityslainojen saaminen on suhteellisesti helppoa, kannattaa sen hakemiseen varautua luomalla selkeä toimintasuunnitelma siihen, miten ja mihin tuon rahan aikoo käyttää. Loppujen lopuksi laina on tarkoitettu lisärahan tuottamiseen, eli niin sanotusti voiton tekemiseen, ei yrityksen arjen tuottamiseen. Jos pankki uskoo ideaasi, olet askeleen lähempänä unelmiesi toteutumista.